Project Runway

Share this

Those of you who were lucky enough to be at the recent Mixology will have seen the amazing, vastly different shortlisted projects featured throughout the awards. For those who were in attendance, here’s another opportunity to see the class of 2019 – and for those who weren’t, let us introduce to, in our judges’ opinion, the best of the best from the past 12 months.

Jacada_028

Peldon Rose – Jacada Travel

Jacada Travel is a bright, refreshing off ice space, which looks like an oasis in the city. It has been designed using organic materials and handmade furniture, so that it aligns with Jacada Travel’s company ethos. This office is a truly inspirational working environment, filled with biophilic design elements.

KWS-0003

Resonate Interiors – Parkeray – Project North

Resonate Interiors collaborated closely with Parkeray on the design of their new headquarters and, in the process, created a scheme of partnership and understanding. The project is targeting a Silver Well assessment.

Brookfield-Properties_02-Reception-Area

Basha-Franklin – Brookfield Properties UK

Basha-Franklin championed authentic materiality and design for their forward-thinking client, with refined materials juxtaposed against the raw giving the workplace a welcoming and dynamic experience. A key feature was a striking radial bespoke timber ceiling to express the curved architecture and interesting, non-workplace materials were selected to bring a quality to the work-life balance.
Winner of Small Commercial Interiors

5

Evolution Design – HB Reavis UK Headquarters

Taking the opportunity to set up their own workspace as a showcase space, HB Reavis UK HQ created a futureproof working environment, which could be recognized as leading by example. Designed according to the IWBI’s WELL Building Standard guidelines, the new workplace is a state-of-the-art off ice fit-out that focuses on boosting wellbeing and morale of HB Reavis employees.

7-1667-Unity-LDN-AK-Boardroom-Conference

M Moser Associates – Unity

M Moser Associates put the digital experience at the heart of the physical environment for Unity’s new London workplace. It immerses staff and visitors in a technology-infused brand journey to exceed expectations, challenge norms and facilitate future business growth.

Kent-House_Morgan-Lovell_Mixology_4

Morgan Lovell – Kent House

Morgan Sindall Group wanted to provide their staff with new ways of working through the creation of a unique environment that inspires creativity, supports collaborative thinking, includes biophilia but above all creates a destination workplace that lives and breathes their cultural values.

HIPLN_YourSpace-(SLCT)_16_180508

Gensler – Your Space

Gensler donated their design expertise to transform the Stephen Lawrence Centre in Deptford into a creative coworking hub called ‘Your Space’. The design intent was to create an environment that fosters networking, development and collaboration among emerging architects, designers and creatives, whilst focusing on the positive outcomes of the Stephen Lawrence Charitable Trust’s work.

Leo Nova North - Area (18)

Area – London Executive Offices (LEO), Nova North

What makes this project special is undoubtedly the unique design, which provides so many choices of alternative workspace, whilst maximising the views across West London. There are wide-ranging facilities: cellular spaces, lounges, views, curving staircases, a serviced food and beverage offering and, of course, floating meeting rooms.

_38C1226

AECOM – Sony Music

AECOM looked to create an emotionally intelligent workplace to improve the professional experience of the end user, to increase the versatility and adapt to the different activities that users demand, and to improve the identity and values of Sony Music to promote belonging and put music in the centre of everything.

HIP_HyundaiPixelFactory_190115_C7A1437

Gensler- Hyundai Card Pixel Factory

Gensler created an environment for Hyundai Card to optimise, attract and retain the talent it needs to focus and succeed in its digitalisation effort. Designed with an emphasis on daily experience, the Pixel Factory’s goal is to create an attractive, comfortable and user-friendly work environment that is simple to use, promoting innovation and collaboration.

Winner of Medium Commercial Interiors

_-Geometry_JeffersonSmith_ViewFromReception02

BDG architecture + design with Elspeth Lynn – Geometry

BDG and Geometry took a collaborative approach to the design of their new space, bringing together their new brand with the brief that concentrated on the ‘Retail infused Refurb’. This took notions of retail and fused that throughout the whole space, providing a pivotal experience, which is unique to them.

ForaBorough_04_MarkCocksedge

HASSELL – Fora Borough

Located in the heart of the iconic Borough Market district, Fora Borough adopts the dynamic, rich and colourful characteristics of the neighbourhood. Highquality coworking spaces are flexible and adaptable to shifting needs and, combined with a social floor and The Urban Roof Garden, create an atmospheric, functional and relevant workplace.

PhotoboxGroup-158-HighRes

Oktra – Photobox Group

Oktra reinvented the historic printworks in Herbal House for Photobox Group, crafting a creative and collaborative space that brings their different brands together. The new space reflects the business’ ethos and personal identity whilst simultaneously keeping the origins of the building alive and intact.

GGARDNER-1010

Gensler – One Microsoft Place

To align with Microsoft’s vision – One Microsoft, All The Time – Gensler set out to bring together over 2,000 employees into one unified location; creating a campus that encourages ‘chance encounters and purposeful collisions’, allowing employees to connect and be innovative whilst at the same time strengthening customer relationships and building connections with the local community.

20190313_112347

TTSP – Aviva Digital Campus

In support of a desire for fundamental redefining of their business, Aviva identified the potential to locate their Digital Campus within the South Shoreditch Conservation Area, bringing a new workforce, investment and creativity to Hackney. This extends and enhances a campus of properties in which to locate the fast-growing digital part of their business.

VIL_4879

BDP – Cambridge Assessment

BDP saw a unique opportunity to deliver a high quality, distinct, modern and attractive headquarters building for a forward-thinking client. The project has been a catalyst for new brand, culture and significant business growth.

The-Minster-Building-Cafe

BuckleyGrayYeoman – The Minster Building

The central atrium was originally dominated by a series of escalators, which were removed during the refurbishment to create a dramatic, eight-storey space. The atrium sets the tone and palette for the development, with curved glazing, textured Jesmonite and marble and bronze detailing. The 35,000 sq ft floorplates benefit from extraordinary views across London.

P17-005_ITV-Waterhouse-Square_int_031

MCM – ITV Campus

The MCM team was engaged to develop the interiors to reflect the ITV vision and brand across three new spaces totalling 170,000 sq ft. The project has succeeded in bringing people together and providing opportunity to work more efficiently and creatively whilst retaining and enhancing ITV’s personality. ITV have now adopted the new space as their permanent home.

IA_Large Commercial Interiors_London hQ (11)

IA Interior Architects – Online Retailer & Media Firm – London HQ

In the heart of London, this design supports the tech giant’s ever-changing business with active and collaborative environments. Custom installations tell the client’s story, as well as adding flare from the local culture.

P2004319_N17_jpg

BDP – RNOH NHS Trust

Last year BDP completed a new facility for the Royal National Orthopaedic Hospital. A central glazed atrium provides a focal point and a clearly defined entrance in the wider hospital grounds and the interior design concept takes reference from the landscape, trees and nature of the surrounding area.

02_NGUT-1433-Perkins+Will-FCA-136

Perkins+Will – FCA

Perkins+Will were appointed to design the new headquarters for the Financial Conduct Authority (FCA), as they relocated to a new single-building home in Stratford, London. The goal was to deliver a space that truly represented the ethos of the organisation, with staff wellbeing at the heart.

Proton_Therapy_Center_I3D_0210

HKS Architects – The Christie Proton Beam Therapy Centre

The Christie Proton Beam Therapy Centre is the first high energy proton therapy facility in the NHS. Despite its hi-tech nature, it was designed with patient and staff wellbeing at the forefront of the design, incorporating natural daylight, original artwork and future adaptability.

AHR_UKHO_1558

AHR – UK Hydrographic Office

UKHO’s new headquarters is designed to meet the needs of one of the world’s leading geospatial information companies. The brief was to encourage a ‘one team’ culture. The design has accomplished this with generous staircases, open balconies and wide bridges, creating physical and visual connections throughout the building.

HSBC Birmingham 14 - Credit Jack Hobhouse

tp bennett – HSBC Birmingham

The design for HSBC UK’s new headquarters in Birmingham is tailored to suit their 2,500 staff. The design creates a unique identity for the bank’s workspace whilst supporting the wellbeing of its employees. The conceptual narrative is that of escaping the hectic city and reconnecting with the rest of the UK.

AECOM_HMRC_10-South-Colonnade_©Hufton+Crow_002

AECOM – HM Government

10 South Colonnade is the very bright start of the Government’s new estates programme, an exemplar of the modernisation of the civil service and the successful upcycling of an existing building. A very big idea indeed – this marks a national ‘smarter working’ revolution, and a transformation of how and where civil servants work.

07_c.JimStephenson

Squire & Partners – The Frames

The Frames is a bespoke development tailored to small creative businesses, influenced by the characteristic warehouse vernacular of the surrounding South Shoreditch Conservation Area. Five storeys of flexible workspace feature alongside meeting rooms, cyclist facilities and a cafe. Raw materials and finishes are contrasted by relaxed interiors that reference the area’s textile manufacturing history.

Winner of Large Commercial Interiors

181026-Idea-SA-Ministry-of-Justice-_66A1801-HDR-Edit

iDEA – Ministry of Justice

iDEA’s role as design consultant for the MOJ began by developing the design for a pilot space at the Ministry of Justice Headquarters at 102 Petty France. This project allowed iDEA to specify an array of products catering to a flexible way of working, giving the client an idea of what worked best for them.

DSC_2358

AAID – Imperial Club Lounge, Atlantis The Palm, Dubai

The Imperial Club Lounge at the Atlantis Palm is a luxury VIP getaway, where convenience, comfort, style and personalised service are key. The two floors and 33,250 sq ft lounge off er a terrace over the uninterrupted views of the Arabian Gulf, while AAID’s soft seductive ambiance pays homage to the underwater world.

1.-University-of-London---Copr.-Jefferson-Smith

Spacelab – University of London

Spacelab have completely transformed the lower ground floor of the University of London’s historic Senate House, consolidating over 250 staff into one space. Previously only used for storage, the lower ground floor is now a light and buzzing workspace that seamlessly marries the building’s rich history with modern interventions.

18092018-roh-press175

Royal Opera House and Stanton Williams – Royal Opera House Open Up

Stanton Williams’ reinvigoration of the Royal Opera House delivers world-class new performance and public facilities that enhance the experience for public, staff and performers alike. This prestigious project delivers the ROH’s ‘Open Up’ mission to create a welcoming and inclusive cultural hub that attracts new audiences for ballet and opera while respecting the ROH’s renowned heritage.

Winner of Public Sector Interiors

Bedford-BenCarpenter-9S9A5243-Edit

Concorde BGW Group – The Bedford

Nominated in two categories, the Bedford is a beautiful Grade II listed building that is utterly unique in terms of character. Designed with a Georgian theme in mind, the rooms allow you to drift back to bygone ages. Hypnos beds, roll-top baths and bespoke artwork, combined with lavish colours and extravagant textures, create a truly memorable stay.

Vintry-and-Mercer---Hotel-Reception--®-Amy-Murrell-Feb-2019-226

Dexter Moren Associates – Vintry & Mercer

Vintry & Mercer is a 92-bedroom boutique hotel in the city of London, inspired by the rich cultural influences of the historic area, which are referenced throughout the hotel’s design. The hotel includes a gym, three private event rooms, an all-day restaurant, rooftop restaurant and bar, and a hidden speakeasy.

06---The-Imperial-Bar

Goddard Littlefair – Hilton Imperial Dubrovnik

Hilton Imperial Dubrovnik was originally built in the 1890s and went on to serve Mediterranean cruise liners docking in the city in the early 20th century. Drawing inspiration from the romance of the hotel’s former glories, Goddard Littlefair has reinjected glamour into each individual space by means of a Riviera palette, soft detailing and a 1920s yachting influence.

Winner of Hotel Interiors

PWD_18

Philip Watts Design – Ibis Styles, Gloucester Road, London

Philip Watts Design refurbed a previous Best Western into an Ibis Styles, Accor, in Gloucester Road. Ibis Styles is an economy brand promoting creativity and localised design. The interior has subtle suggestions of the London Underground, through the ages, reflecting its location through a choice of materials, colours and surfaces.

The Box (5)

Fusion by Design – The Box, Leeds

The Box takes the successful brand from the suburbs of Headingley into Leeds city centre and features interior design provided by Fusion by Design. Based in the Financial District, the concept is based around a sports bar, with key feature elements that broaden its appeal for all day drinking and dining.

Farzi_1

DesignLSM – Farzi Cafe London

Founded from an authentic Indian knowledge base, Farzi Cafe re-invents and revolutionises perceptions of Indian cuisine with a modernist approach. The concept immerses diners into a sensory world of flavours and culinary techniques that deliver the ultimate gastronomic experience. DesignLSM created a narrative that focuses on the ‘Farzification’ of the space; coining the term for the brand’s playful, inventive, energetic persona.

SALOON-BAR-02

Concorde BGW Group – The Bedford

This Grade-II listed building has been returned to its former glory, featuring five charming bars, a relaxed dining room, a club room and ballroom. The cocktail bar is themed around a classic 1920s gin bar with a private dining space, with a decadent and mysterious mood thanks to lavish colour schemes and extravagant textures.

Winner of Bar & Leisure Interiors

14---The-East-Wing

KKS and Wilmott Dixon Interiors – East Stand Development, Twickenham

The East Stand Development at the ‘Home of Rugby’ includes six new floors creating eight signature food and beverage hospitality and debenture offerings for 6,800 fans. KSS’ designs have delivered a new match-day experience that departs from traditional large table or box format through a number of new bespoke lounges, networking spaces and mixed-dining opportunities.

NC_FDN-Whitworth-01

NoChintz – Foundation Coffee House, Whitworth

NoChintz opened the second location for Foundation Coffee House within the ground floor of Locke Hotel’s flagship hotel, Whitworth Locke. The design is a continuation of the first Northern Quarter space, with considered details such as bolt head tiling, etched mottos, bespoke lighting and exposed finishes celebrating the city’s industrial past and the studio’s industrious ethos.

White-and-Case--P17-039--082

MCM – White & Case – Broad St Kitchen

The new Broad St Kitchen and Bar provides White & Case with a central hub within their existing office space for all staff and visitors to enjoy. The space is warm and welcoming, feeling more like a high-end hospitality facility than a corporate office. The space has successfully changed behaviours across the business by encouraging the mixing of staff and clients.

427_Royal Opera House_Restaurant_02

Royal Opera House and Studio Linse – Royal Opera House Open Up, Level 5

As part of the Open Up project at the Royal Opera House, the Level 5 area has been completely refurbished, creating new spaces that unite 19th century grandeur of the listed building with 21st century elegance. The restaurant has been remodelled to better integrate with the new foyer and bar area and extend into two further zones.