Explore the latest projects from the UK’s commercial interiors industry, featuring the best of workspace, hospitality, living and public sectors.

Modus Workspace create ‘a feeling of being home’ at Checkout's new office

Characterised by subtle contrast and a commitment to form and function, Checkout.com’s new workplace is built on the foundation of community, a spirit of collaboration, and a focus on supporting one another.

15/09/2021 3 min read

Interviews, opinions and profiles from industry experts

Paradoxically speaking: Experience

Taking a positive, memorable experience from somewhere we attend regularly is a challenge not to be underestimated, says workplace expert Neil Usher.

19/08/2021 4 min read

Discover the latest and most innovative products curated by Mix Interiors.

HI-MACS® brings colour, sustainability and hygiene to design

HI-MACS® is a solid surface material which is hard-wearing, resilient, visually seamless and can be moulded into any shape. This non-porous hygienic, easy-care material is also stain and chemical resistant, and so is widely used for architectural and interior design projects.

20/09/2021 2 min read

Companies

View all companies

Discover the latest news and company profiles from the companies shaping the UK commercial interiors industry.

Company Profiles

View the latest company profiles from the commercial interiors industry

View all

Unispace connects old and new at Boston Scientific’s new Clonmel office

By blending strategy, design and delivery, Boston Scientific wanted a collaborative space in a new extension for their growing team, introducing an agile way of working for new and existing talent.

12/08/2021 3 min read

Unispace was challenged to fit out the ground floor of a new modern landmark extension to the 1960s block, linking the old and new buildings with a new double-height atrium that houses a reception, waiting area and central social space.

The new atrium space includes a tea point station and social seating space that staff can use for a ‘watercooler’ effect and connect with colleagues outside of their usual team. An acoustic backed double-height wood lattice wall has been placed in reception, along with acoustic trees lamps to act as a decorative feature within the atrium and, being made from acoustic felt, also helps minimise echo and noise within the double-height space.

Modern copper detailing is implemented throughout in handles, tea station framework, tea station splashback and recessed TV trims, while Unispace also added a hand-finished copper-effect polished plaster to the meeting room ‘pods’, to make teams feel proud to come to work every day.

To reflect local influence, Unsipace included a motif and a heartbeat trace into the design and subtly included these patterns within wall graphics and etched them into acoustic felt walls.

The new workspace area includes open plan desks, meeting rooms and collaboration spaces – arranged in neighbourhoods, as per the global design guidelines Unispace created and has been implementing for Boston Scientific’s workplaces worldwide. This includes key space planning principles such as access to daylight, connectivity, acoustic zoning, a flexible kit of parts and the scalable neighbourhoods.

Unispace focused on a bright, fresh and welcoming design, incorporating acoustic design elements acoustic felt walls, suspended acoustic baffles over banks of workstations and a white noise system helps focus and privacy.

Collaboration spaces utilise flexible and re-configurable furniture such as booths, high tables and soft seating – Unispace provided a choice of spaces for open collaboration social spaces, including a ‘hackable zone’, project rooms and formal meeting rooms.

Central lockers are situated along thoroughfares to enable agile working and diminish ownership of desks or office areas, and a new Mapiq system was installed to assist agile working and analyse the data and room/desk utilisation. This includes sensors on all work points and meeting rooms, plus a touchscreen map to show which desks and meeting rooms are available or in-use.

Planting was integral to provide a connection with nature and enhance wellbeing, and plant boxes were installed on top of storage units, along with feature light fittings with hanging plants and plant boxes integrated into the custom-designed tea station joinery. Unispace also used plants as space dividers and under the atrium stairs to subtly add touches of wellness into the space.

Innovative solutions have been smartly designed to blend the two teams together, making them feel united and helping boost morale. The starry ceiling, made from perforated feature lights, guides team members into the new building, creating connectivity between the two spaces.

The main objective was to bring teams together across the two buildings and ensure there was no segregation – and this is achieved with designs that seamlessly connect the two buildings, with open spaces inviting all teams to come together and meet informally as well as problem-solve and work in an environment that best suits their needs. The result is an open, flexible and collaborative space that allows the Boston Scientific team to feel more connected, inspired and productive.

‘We’re absolutely delighted with our new space in Clonmel,’ Boston Scientific’s Dermot Gough enthuses. ‘The strategy team at Unispace did a fantastic job in surveying our existing office, developing a deep understanding of how we work using hour-by-hour occupancy data, stakeholder interviews and site-wide employee surveys. This enabled their design team to marry this information with our global design guidelines for a design that fully met our brief, was modern and fresh – and it works! We now have an office space that is open, collaborative and flexible, aligning with the culture at Boston Scientific.’

This project is a finalist for Project of the Year, Workplace Interiors at the Mixology21 Awards.

See the full list here

Related Articles

Inspiration for your next read

Back to top